Forum dyskusyjne

Przeczytaj komentowany artykuł

RE: Zmiana orientacji seksualnej?

Autor: lenka2   Data: 2012-08-12, 19:02:10               

Demeter
Zainteresowało mnie to, co napisałeś o tych badaniach dotyczących stresu matki w ciąży i możliwości wykształcenia się, w wyniku niedoboru hormonu, orientacji homoseksualnej. Nigdy nie słyszałam o tego typu badaniach, ale zakładam, że są wiarygodne. Jednak zawsze zastanawia mnie, dlaczego kiedy mówimy o homoseksualizmie, jego pochodzeniu i ewentualnym jego leczeniu, autorzy skupiają się głównie na mężczyznach. nawet w powyższym artykule tego jezuity mowa jest wyłącznie o homoseksualizmie męskim i o zaburzonej relacji ojca z synem. Dlaczego kobiecy homoseksualizm jest bagatelizowany, czy tu nikt się wystarczająco nie zastanowił, by dojść do podobnych, bądź innych wniosków, skąd się biorą lesbijki? skoro pod wpływem silnego stresu kobiety ciężarnej może dojść do wykształcenia się u dziecka płci męskiej orientacji homo, to jakie warunki muszą zaistnieć w przypadku dziewczynek? Czy tu także dochodzi do jakiś zaburzeń hormonalnych? Czy jednak większy wpływ mają czynniki środowiskowe, trudna relacja z matka, ojcem i itp. osobiście nie zgadzam się z poglądem, że w większości przypadków geje mieli w przeszłości jakieś trudne emocjonalnie relacje z ojcem, czy mają niezaspokojone potrzeby miłości, akceptację z ich strony i dlatego są gejami. Tu nie ma żadnej reguły. Są rodziny patologiczne, zaburzone, z wiecznie nieobecnym ojcem, pełne przemocy także seksualnej, gdzie dzieci w dorosłym życiu nie wykazują skłonności homo i są hetero.

Odpowiedz

Sortuj:     Pokaż treść wszystkich wpisów w wątku