Forum dyskusyjne

Przeczytaj komentowany artykuł

RE: Zmiana orientacji seksualnej?

Autor: agronom   Data: 2012-08-12, 20:10:07               

lenka2

To doskonała obserwacja. Myślę, że mogę dodać powody czemu wszędzie (popularnie) bierze się pod uwagę, leczenie, poprawianie, zmienianie, przemienianie homoseksualistów męskich a o kobietach się nie myśli.

Ów napad i zainteresowanie męskim homoseksualizmem to zwykły objaw patriarchalnej histerii. To histeria odczuwana przez mężczyzn, którzy nie bardzo są przekonani do swoich preferencji (mówię o heteroseksualistach, którzy 'nie są pewni'). Jest to jeden z rodzajów homofobii. Ponieważ ciągle faceci decydują tyle o tym szumu.

To faceci wpadają w histerię, kobiety nie przejmują się, nie dziwią i mają spokój no chyba że jakaś dewota itp...

O 'naprawach' preferencji seksualnych facetów czytałem dość aby stwierdzić, że różnego rodzaju pseudoszkoły, kursy, obozy i inne nabożne usiłowania sponsorowane są wyłącznie przez instytucje kościelne - katolicko-podobne lub osoby 'nagle olśnione'. Powstają one na skutek wyrzutów sumienia i nerwic oraz możliwości dość dobrego zarobku.

Poważne statystyki pochodzące z tych instytucji nie istnieją a te podawane najpierw są wyssane z palca a potem jeszcze poprawione.

Upieranie się i propagowanie bzdur typu możliwości zmiany orientacji seksualnej człowieka to rodzaj przestępstwa społecznego. Jest to kolejne usiłowanie matolenia społeczeństwa.

A jeśli, jeśli (wiem, że nie ma) jest w tym źdźbło prawdy to niech kler katolicki zastosuje go najpierw u siebie by zmieniać=znikać orientacje seksualne swoich wychowanków - wystarczy przerwać taki kurs czy szkolenie w połowie i potencjalny kleryk nie będzie miał żadnych pociągów - problem celibatu rozwiązany, i stanie się jakoś bezpieczniej. A i energia popędu nie będzie się marnowała więc i entropia na tym też zyska.

Odpowiedz

Sortuj:     Pokaż treść wszystkich wpisów w wątku